Tillykke!

Det gælder som bekendt om at tælle sine dage og samle visdom i hjertet. Den kunst har vor
Dronning til fulde forstået. Fra at være et ungt og lidt usikkert redskab for drevne politikere, der fremkom med udtalelser, som hun i dag så rigtigt betegner som ”rablende naive”, er hun gradvis blevet helt sin egen med mod til at revidere sine tidligere fejltagelser og til at sige, hvad hun mener.

Det er så befriende! Og det er afslørende at se, at de selv samme typer, der hyldede hendes tidligere mindre velovervejede udtalelser, nu kritiserer hende og vil fratage hende den ytringsfrihed, som vi vel alle burde have – og først og fremmest da monarken – fordi de ikke passer i disse uoplyste, kultur- og historieløse tåbers politiske kram. Man har frataget dronningen hendes politiske magt, men man skal ikke også forsøge at berøve hende friheden til at optræde som den lille dreng i ”Kejserens nye klæder” – og det med en sproglig korrekthed og elegance, som hendes kritikere kunne lære meget af! Det er dejligt i det mindste at have én instans, der kan sige sin velovervejede mening uden at måtte frygte for sin karriere. Når en vis pakistaner, der som følge af ændringen i befolkningens sammensætning er blevet medlem af folketinget, ønsker, at statsministeren skal sætte dronningen på plads, viser han med al ønskelig tydelighed, at han ikke har forstået monarkens rolle eller den grundlov, han har skrevet under på at ville overholde. Det er ikke Mette Frederiksen, der skal sætte Dronningen på plads. Det er Dronningen, der burde give lille, betydningsløse og dumme Mette Frederiksen og hendes slæng et velfortjent spark bagi!

Der er derfor al mulig grund til i dag at sige vor Dronning et stort og velfortjent tillykke og tak! Vi ønsker hende et meget langt liv, for så længe hun sidder på tronen, er monarkiet trygt. Hvad der sker den dag, hun ikke mere er her, er mere usikkert. Vi kan kun håbe, at hendes søn vil bruge de forhåbentlig mange år til at lære af sin moder og selv samle visdom i hjertet! Man kan ikke sikre monarkiet ved at lefle for de kredse, der ønsker det afskaffet!

Dette indlæg blev udgivet i Kultur og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Tillykke!

  1. Torben Caroc siger:

    Hvordan kom Mette Frederiksen ind i denne diskussion? Hun har da vist ikke ytret sig om dronningens position eller meninger. Men det radikale fjols fra Pakistan er meget velkommen til at lukke sylten.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s