Dansk Jul!

“Tider skal komme,
tider skal henrulle,
slægt skal følge slægters gang.”

I de 24 dage op til højtiden, har Jyllands-Posten daglig bragt en kvartsides artikel om juletraditioner. Forfatteren er Lars Hovbakke Sørensen, “historiker” og ph.d. (en udvandet brøkdel af en magistergrad, ikke at forveksle med en dr.phil.) og bl.a. forfatter til bogen En europæisk danmarkshistorie. Titlen siger alt.

Han fortæller “om danske juletraditioners udvikling – i et internationalt perspektiv. For de fleste juletraditioner er kommet til os udefra.” Ja, ifølge hans hovedværk er der vel intet, som er dansk overhovedet.

Nuvel, hverken solhverv eller Kristi komme er specielt lokale eller nationale fænomener, og Danmark er, eller måske bedre var, en del af den europæiske kulturkreds, hvor ideer og traditioner frit er flydt over grænserne, men enhver, der har ulejliget sig ud i det fremmede for at fejre jul, må konstatere, at den danske jul i praksis er hel unik.

Der findes på trods af Lars Hovbakke Sørensens “videnskabelige erkendelser” ingen jul magen til den danske. Lad os derfor fejre den behørigt med store mængder svinekød, ledsaget af vin, øl og snaps, som det altid har været nordboernes skik, og lad os glædes over, at vore ubudne gæster fra Mellemøsten ikke kan deltage. Julen er så dejlig diskriminerende, og netop derfor arbejder stærke kræfter på at afskaffe den.

Og måtte det blive den sidste jul for landsforræderne og alle dem, der forsøger at nedgøre og dekonstruere vor historie og vore traditioner, samt de mediepaver, der understøtter dem! Amen!

Dette indlæg blev udgivet i Kultur og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s