Mit russiske liv

Ny bog af Povl H. Riis-Knudsen!

MIT RUSSISKE LIV
Rusland, Ukraine og Vesten

Ordsmeden, Ålborg 2022.

Den danske presses behandling af konflikten i Ukraine er udelukkende set ud fra en amerikansk synsvinkel, og amerikanernes syn på udlandet er kolonialistisk, imperialistisk og racistisk.

De mener, at ”the American Way of Life” er den eneste måde at leve på, og at alle folkeslag inderst inde blot sukker efter at overtage den amerikanske dekadence og de såkaldte ”amerikanske værdier”. Når amerikanerne taler om et internationalt regelsæt, er dette et amerikansk regelsæt, der kun gælder for alle andre – ikke for USA.

Mens skiftende amerikanske regeringer har hærget hele Latinamerika, den arabiske verden, det tidligere Jugoslavien, Korea, Vietnam, Afghanistan etc., vil man foreskrive Vladimir Putin, at Rusland ikke må sikre de så højtbesungne menneskerettigheder i Ukraine og skabe orden i sin egen baghave samt sikre sig imod en yderligere ekspansion af angrebspagten NATO.

Dette er naturligvis absurd, men det har ført verden tættere på en ny verdenskrig, end vi nogensinde tidligere har været, og målsætningen om at ”knuse Rusland” vil uundgåeligt føre til en atomkrig, hvis man ikke hurtigt besinder sig. Målet med nærværende bog er at kaste et andet og klarere lys over denne konflikt.

Dette indlæg blev udgivet i Udenrigspolitik og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Mit russiske liv

  1. Soren Munthe siger:

    Den er bestilt. Hvornår kommer tredje bind i dine erindringer?

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s