Kulturløs kulturminister

Det er nok gået op for selv den mest uoplyste, at landet stander i våde. Denne våde er skabt af en flok forvildede unger, som lader sig lede af nogle udefinerbare ”følelser” i stedet for den forstand, de ikke er begavet med. En af disse er Joy Mogensen, tidligere borgmester i Roskilde, hvor hun sammen med biskoppen – af alle mennesker – var stærkt medvirkende til, at muslimerne fik deres prangende moske. Dette var vel sammen med hendes feminisme den væsentligste kvalifikation, da hun blev håndplukket som kirke- og kulturminister. Hun har en lang historie i Socialdemokratiet, har ”studeret” ved det marxistisk-leninistiske såkaldte universitet i Roskilde, hvorfra hun har en såkaldt BA i ”kultur- og sprogmødestudier”! Hvad det går ud på, fremgår af ”universitetets”
hjemmeside:

”Bachelorfaget Kultur- og Sprogmødestudier er studiet af kulturelle identiteter og symbolske repræsentationsformer, inkl. deres æstetiske dimension, i et internationalt, interkulturelt og globalt perspektiv. Fokus er især på processer hvor kulturelle identiteter og repræsentationer mødes, udveksles og interagerer. Faget inddrager sprogets rolle i kulturmødet og lægger generelt vægt på sprogets og diskursens betydning for identitet og erkendelse. Du får udviklet din kulturforståelse og interkulturelle kompetence, lærer at forholde dig konstruktivt og formidlende til konflikter og samarbejdsproblemer der opstår som følge af kulturmødet, samt til at kunne lokalisere problemer og opstille alternativer.”

Blev du meget klogere af det? Nej, vel? Så må vi henvise til selve ”studieordningen”, men forvent dig ikke for meget af den heller: https://ruc.dk/bachelor/kultur-og sprogmoedestudier. Det er alt sammen varm luft – totalt indholdsløst. For fuldstændighedens skyld skal det anføres, at det eneste sprog, der indgår, er engelsk. Det er næppe ved ”kulturmødet” mellem dansk og engelsk, vi oplever de helt store problemer, men at lære sprog er jo noget konkret. Det kan vi slet ikke have i moderne ”studier”. Det kræver flid, begavelse og arbejde. Det er udemokratisk. Det stiller nogle bedre end andre. Det må være imod menneskerettighederne. En del af undervisningen foregår i øvrigt naturligvis på engelsk.

Joy Mogensen har med andre ord ingen uddannelse – og overhovedet ingen baggrund for at varetage jobbet som kirke- og kulturminister. Hun angiver at have arbejdet som konsulent hos Rambøll, der if. Wikipedia leverer ”teknisk rådgivning inden for byggeri, trafik, transport og infrastruktur, byudvikling, vand, miljø og sundhed, energi, og telekommunikation. Derudover arbejder Rambøll som management konsulenter og arkitekter. Rambøll er Nordens største arkitektvirksomhed”. Hvad der kvalificerede hende til det job, får stå hen i det meget uvisse, men skidt også med det. Hun er socialdemokrat. Det er det vigtigste!

Under vort lands krise, har den lille pige været meget fraværende. Ja, hun fandt det ”upassende” at tale om kultur i denne situation. Altså anser hun sit ministerium for at være temmelig overflødigt, idet det kun beskæftiger sig med flødeskummet på lagkagen. Naturligt nok har hun fået en del negativ omtale som følge af den udtalelse og forsøger nu at trække i land. Tilbage står imidlertid, at hun naturligvis ikke har nogen ide om, hvad kultur er, og hvad kultur betyder, netop også i krisetider. Kulturen er en del af det kit, der binder folket sammen, og det kit har man brug for nu – og i fremtiden. Det har hun med garanti ikke lært noget om på RUC.

Og som kirkeminister, et felt, hvor hendes viden forekommer lige så encyklopædisk som på kulturområdet, har hun foranlediget kirkerne lukket – netop på det tidspunkt, hvor der er mest brug for dem. Selv i de værste tider med pest og nød har det været præsterne, der gik fra hus til hus for at se, om de ikke kunne hjælpe. Mange døde, men de gjorde det i bevidstheden om at have gjort deres pligt som Guds tjenere. De var dengang ikke statstjenestemænd!

Nu tilhører en væsentlig del af Herrens lille flok jo som bekendt en af de grupper, der er god grund til at beskytte, men derfra og til at lukke kirkerne og afskære troende fra en personlig sjælesorg, er der nu virkelig et stykke vej. Og så netop i påsken! Det er naturligvis en udfordring, men det skulle nok have været muligt at komme frem til bedre løsninger end videogudstjenester, hvor hver enkelt selv kan administrere nadveren, eller drive-in-gudstjenester, hvor man selv medbringer ”saft og brød” til samme. Hverken kirkeministeren eller biskopperne synes at have begrebet, hvad der gør kirken til noget særligt, og hvori nadveren består, ja, hvad et sakramente er. Og lille Joy ved det næppe heller.

Men måske tager jeg fejl. Måske er det helt lige meget. I så fald bør vi nok gentænke kirkens rolle og præsternes lønforhold!

Jyllands-Posten mener, at det er på tide at Joy Mogensen træder i karakter. Kære bladnegre, det er for meget forlangt af et identitetsløst menneske, der ingen karakter har.

Kulturministeren vil dog nu understøtte pressen. Mig bekendt udkommer den jo stadig, Corona eller ej, så det er vel lidt uklart, hvorfor den behøver støtte. Under alle omstændigheder var vi bedre tjent med, at den gik fallit. Om de store museer som Moesgaard eller Den Gamle By, begge i Aarhus, forlyder der intet – kun larmende tavshed!

Og Joy Mogensen selv? Hun bør blot henvises til den plads i samfundet, hvor hun passer bedst. Aldi står foran store udvidelser og vil givetvis komme til at mangle kassedamer. Med et halvt års oplæring, skulle hun nok kunne finde ud af det! Og det er rigtigt arbejde, som det sømmer sig for en rigtig socialdemokrat – og det er nyttigt! Måske vil hun på et tidspunkt blive erstattet af en maskine, men så kan hun jo få lejlighed til at stifte bekendtskab med det, der er tilbage de sociale systemer. Det ville hun have rigtig godt af!

Dette indlæg blev udgivet i Demokrati og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Kulturløs kulturminister

  1. Torben Caroc siger:

    Godt at du presenterer universitetselitens lalledefinitioner, såsom i ”kultur- og sprogmødestudier”. Hvorlænge mon statens skaffedyr, dvs dig og mig, finder sig i at blive malket til meningsløse uddannelser som skaber arbejdsløse akademikere – medmindre de kan skaffe sig politisk karriere.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s