Red Dansk Samling!

I 1936 stiftede den senere modstandsmand Arne Sørensen det nationale parti Dansk Samling. Dansk Samling var i mange år det ledende parti for danske nationale, der samledes omkring den karismatiske Arne Sørensen og dennes avis Det Tredje Standpunkt.

Under 2. Verdenskrig var Arne Sørensen kendt for sin modstand mod den tyske besættelse, og Dansk Samling udgjorde kernen af Holger Danske. Partiets struktur var i forvejen bygget op omkring en sluttet kreds af mennesker der kendte hinanden, så Dansk Samling var under krigen særdeles aktive i modstandskampen. Blandt de kendte medlemmer af DS kan nævnes Niels Fiil fra Hvidstensgruppen og Flemming ”Elefanten” Juncker. Flammen og Citronen havde også forbindelser til partiet, og præsten Kaj Munk var en stor beundrer af partiets grundlægger Arne Sørensen.

Alt i alt repræsenterer Dansk Samling en vigtig del af vores historie, ikke bare som danskere, men også som nationale.

Partiet døde senere hen politisk, men oplevede en kort opblomstring, da de var med til at stifte det dengang tværpolitiske parti Folkebevægelsen mod EU. Såvel Folkebevægelsen mod EU som historien om modstandskampen er i dag ved at bliver overtaget af de røde landsforæddere. I dag vil mange unge kunne fortælle, at BOPA spillede en stor rolle i modstandskampen, men meget få folk nu om dage ved, at kernen i modstandskampen var nationalistisk. De røde har drevet en nådesløs kamp for at fjerne det nationale aspekt fra historien om modstandskampen. En kamp de først indgik i efter Operation Barbarossa, omvendt Dansk Samling, der var modstandere af besættelsen fra første hånd!

Partiet Dansk Samling findes endnu, men det er en forening der kører på lavblus, som har skiftet fokus fra valg til foreningsarbejde. Et foreningsarbejde hvis fremmeste og vigtigste opgave er, at holde liv i, og ære mindet om den nationale modstandskamp.

Efter mange års bitre politiske nederlag, hvor foreningen desværre har valgt at fokusere på at bruge kræfter på at blive et alternativ til DF og NB, så har styrelsen nu valgt, at de vil opløse foreningen ved det kommende landsråd den 29. januar.

For at dette kan gennemføres skal det bekræftes ved et opfølgende Landsrådsmøde, der skal afholdes tidligst 2 måneder efter landsrådet den 29. januar. Partiet er kørt død i sin ambition om at blive det nye DF eller NB. Men, partiet har stadigvæk en vigtig mission – at holde liv i mindet om den nationale modstandskamp, og holde stand mod de rødes kamp for at kuppe historieskrivningen.

Vi vil derfor gerne appellere til alle danske nationale, nationalkonservative og nationalliberale. Hvis det ved landsrådet bliver vedtaget, at partiet skal opløses, vil vi gerne appellere til alle nationalsindede danskere om, at I vil hjælpe med at redde partiet.

Hvis der bliver stemt for nedlæggelse med 2/3 flertal den 29. 01 har vi brug for, at folk melder sig ind i partiet, så de kan nedstemme opløsningen ved det opfølgende landsrådsmøde. Vi leder ikke efter folk til at sidde i bestyrelsen, vi leder efter folk der vil stemme ”nej” ved et møde. Ved sidste år deltog knap et dusin folk i Landsrådsmødet, så det kan være et spørgsmål om, at så lidt som 5 folk skal melde sig ind, hvis partiet skal reddes. En lille håndfuld folk kan være nok til at redde et klenodie fra modstandskampen, og en vigtig del af alle nationale danskeres historie.

Vi brug for, at så mange som muligt melder sig ind og deltager ved det opfølgende møde. Så, hvis du vil være med til at redde et stykke Danmarkshistorie, og mindet om vore nationale modstandskæmpere, så får vi brug for din hjælp.

Dette indlæg blev udgivet i Demokrati og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Red Dansk Samling!

 1. Hans Madsen siger:

  🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Like

 2. Vi takker for opmærksomheden om dette ydmyge projekt.

  Ingen som melder sig ind nu, kan gøre sin stemme gældende til kommende landsråd. Så meget fremgår klart og tydeligt af vores vedtægter, som netop er skrevet for at undgå denne slags aktivitet. Egentlig var det et værn mod enhedslisten i sin tid, men ja.
  Det kan ingenlunde komme på tale at næste landsråd afholdes inden 2024 – man nedlægger sandelig ikke hen ved 100 års historie forhastet eller lemfældigt. Dertil vil vi i sober tone gøre opmærksom på, at NB søgte at opsluge Dansk Samling da de var mindre end vi – men da de havde mere ambition, dygtighed og økonomi måtte vi se os slået af dem i forhold til at blive opstillet, hvilket blev nådesstødet for vore politiske ambitioner i denne omgang, om end man undres da vore politiske ambitioner er langt fra hinanden – som minimum på det sociale og økonomiske område.

  Dansk Samling har været politisk forening i langt længere tid, end vi har søgt opstilling til folketinget. Med en stadig bredere skare af partier der søgte indflydelse – og en total forstummet interesse fra pressen, så vi det som mere interessant at fortsætte vores oplysende arbejde samt at være en kritisk røst som kunne tillade sig at kritisere både til venstre og til højre, uden at have jern i ilden længere. Det har vi sandelig også gjort.

  Vi må dog konstatere at med en aldrende medlemsskare, som går bort af naturlige årsager – til trods for at enkelte stadig har været med os siden krigen – så blev det et spørgsmål om hvor længe foreningen var bæredygtig. Skal det ske, skal det ske ordentligt og med værdighed – det skylder vi vores højt-elskede forening og vores historie.

  Vi håber selvfølgelig at kunne stå i en markant anderledes situation i 2024 – men det kan kun tiden vise. For nu ligger landet som det gør.
  Jeg kan underholde med at tre har meldt sig under fanerne siden dette opslag, en af dem en genganger.

  Med respekt og taknemmelighed – DS

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s